Landa kiest voor zichzelf bij Movistar: ‘Ik ga niet meer wachten’

Mikel Landa is van plan om in zijn nieuwe ploeg Movistar voor zichzelf te gaan rijden, ondanks de moordende concurrentie van onder andere Alejandro Valverde en Nairo Quintana. Een scenario zoals deze zomer met Chris Froome ziet Landa sowieso niet zitten.

,,De tijd van knechten ligt achter mij”, vertelde de 28-jarige Spanjaard tegen AS. ,,Zowel bij Astana als bij Sky werd ik tegengehouden terwijl ik de benen had om te winnen. Als ze me weer vragen om te wachten, doe ik dat niet meer. Het is tijd om voor mezelf te rijden.”

Kopman

Landa vindt het wel prima om samen met Quintana en Valverde kopman te zijn. De Colombiaan richt komend seizoen zijn pijken op de Tour, nadat eerdere pogingen om én de Tour én de Giro te winnen in 1 seizoen, waren mislukt. Valverde maakt zijn comeback nadat hij dit jaar zijn knie brak tijdens de proloog in de Tour.

Ambities

,,Ik begrijp dat Nairo zijn status van kopman wil onderstrepen. Hij wil net zoals ik voor zijn kans gaan. We zullen elkaar goed aanvullen.” Over zijn ambities laat Landa verder geen twijfels bestaan: ,,Normaal rijd ik de Tour en de Vuelta. Ik heb jaren ervaring opgedaan in grote rondes en heb het recht om voor mezelf te rijden.”

Teleurgesteld

De nieuwe aanwinst van Movistar kwam ook nog even terug op zijn gemiste podiumplaats van de afgelopen Tour. Na 3 weken in dienst te hebben gereden van Chris Froome kwam hij slechts 1 seconde tekort om op het podium te staan.

,,Ik wist vooraf dat Froome onze kopman was voor de Tour, maar ik zou het gewaardeerd hebben als Sky mij aan een podiumplek had geholpen. Ik heb in de Tour 3 weken op de rem gestaan, in dienst van Froome.”

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie