Van Avermaet waarschuwt: ‘Ik ben beter bewapend dan ooit’

Greg van Avermaet was in het voorjaar van 2017 oppermachtig met zeges in Omloop het Nieuwsblad, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem én Parijs-Roubaix. In 2018 hoopt de 32-jarige veelvraat het nóg beter te doen: ,,Ik heb meer ervaring. Dat is het belangrijkste”, zegt de wielrenner van BMC.

,,Voor een klassieke renner (zoals Van Avermaet, red.) is 32 de ideale leeftijd om wedstrijden te winnen”, vertelt de Belg tegen RTBF. ,,De ervaring die ik heb opgedaan is echt een voordeel. Ik denk dat ik nu beter bewapend ben dan toen ik 28 jaar was.”

Doelen

De doelen voor Van Avermaet in 2018 zijn duidelijk: de koersen winnen die hij in 2017 niét kon winnen. En dan gaat het vooral om drie wedstrijden: Strade Bianche, Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Vooral die eerste twee koersen zijn de hoofddoelen van GVA: ,,Die wedstrijden winnen is het meest belangrijk. In 2018 wil ik de wedstrijden winnen die ik nog niet heb kunnen winnen.”

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie