Elfde etappe Vuelta garantie voor spektakel en vuurwerk

Wielrennen saai? Val je in slaap bij het ellenlange geneuzel van de commentatoren? Heb je het idee dat er nooit wat gebeurt? Nou, daar komt vandaag verandering in. De 11de etappe begint vlak, maar het einde is spectaculair en klimmen geblazen. Wie weet kan onze landgenoot Wilco Kelderman wel verrassen!

Vanaf ongeveer 15.00 uur moet je zeker effe je tv aanzetten. De verwachting is dat het vuurwerk dan begint. De renners hebben al het vlakke gedoe dan wel gehad en beginnen aan 2 serieuze bergen van de 1ste categorie. Het einde van de 2de berg is ook gelijk het einde van de etappe. Degene die het 1ste boven is wint dus ook gelijk!

Hemels

De coureurs hebben er dan 187,5 kilometer opzitten. Ze vertrekken in het Zuid-Spaanse Lorca en eindigen op de bergtop bij het Observatorio Astronómico de Calar Alto. Een plek waar een sterrenwacht staat om sterren te bekijken, zo dicht ligt het bij hemel op meer dan 2100 meter hoogte. Maar waarschijnlijk zien de renners al genoeg sterretjes, omdat ze het snot voor de ogen hebben gefietst.

Kelderman

Wilco Kelderman wil vast proberen een paar plekken te stijgen in het klassement met hulp van meesterknecht Sam Oomen. Hij werd in de laatste bergetappe knap 4de. Froome was toen weer eens oppermachtig. Maar hé, het kan zomaar zijn dat Froome een offday heeft, of dat Kelderman juist supergoede benen heeft. Verder moet er ook rekening worden gehouden met de Colombiaanse klimgeit Esteban Chaves. Hij staat knap 2de in het klassement na een teleurstellende Tour, waar hij nog maar net terug was van een blessure. De haai, oftewel Vincenzo Nibali, wil vast ook nog wat, want een 4de plek in het klassement, dat is hij niet gewend.

Dus, de laatste dikke 40 kilometer is flink klim- en klauterwerk dankzij 2 pittige cols, met daartussenin een afdaling. Het klassement kan er na vandaag weer helemaal anders uit komen te zien!

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie