Mathieu van der Poel topfavoriet voor wereldtitel volgens Vlaamse commentatoren

Voor de Vlaamse wielercommentatoren is het overduidelijk wie het WK veldrijden in januari gaat winnen: de Nederlandse Mathieu van der Poel. Volgens Paul Herygers en Michel Wuyts is de Nederlander dit seizoen absoluut de allerbeste. “Ik vind geen zwakke punten meer bij Van Der Poel.”

Michel Wuyts vindt dat de jonge Nederlander die het hele seizoen al domineert technisch en atletisch de beste veldrijder is op dit moment. Ook de kleine twijfels of Van Der Poel de zware blubbercrossen goed aankan, zijn verdwenen. “Hij is een waardige opvolger voor Nys. Dat moet iedereen nu inzien”, zeggen de commentatoren tegenover Sporza. Hoewel Wout van Aert natuurlijk de Vlaamse eer moet verdedigen, zijn de mannen het er toch over eens dat de huidige wereldkampioen dit seizoen niet aan Van Der Poel kan tippen.

Paul Herygers gaat nog een stapje verder met de complimenten aan het Nederlandse adres: “Het is een streling voor het oog. Hij is op alle terreinen de grote man. Voor zwakke punten moet je al in het verleden graven.”

De Sagan van het veldrijden

De commentatoren zijn ook te spreken over de persoonlijkheid van de ex-wereldkampioen veldrijden: “Hij heeft een flitsende persoonlijkheid, charme en is verbaal sterk. Hij heeft nu alles al in petto wat Sagan ook doet.”

Alleen pech kan Van Der Poel nog van een nieuwe wereldtitel kan afhouden volgens de 2 Vlamingen. Vorig jaar had de veldrijder te maken met 4 lekke banden. En ook zwaar weer kan nog roet in het eten gooien.

Het WK wordt op 3 en 4 februari in Valkenburg gereden. Mathieu van der Poel kan dus in eigen land de wereldtitel veroveren.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie