Gepikeerd Honduras is boos op Australië: ‘Ze bespioneren ons met een drone’

Volgens de Hondurese voetbalbond heeft Australië geprobeerd met een drone bij de training van de nationale voetbalploeg van hun land in Sydney te spioneren.

Honduras speelt woensdag (aftrap 10.00 uur Nederlandse tijd in het ANZ Stadion van Sydney) de beslissende interland tegen Australië om een WK-ticket. Het 1e duel eindigde vrijdag in San Pedro in 0-0. “Australië heeft een officiële training van ons bespioneerd met een drone en daarbij veel ongemak veroorzaakt bij onze spelers en begeleiders”, meldde de bond in een Twitterbericht met een kort filmpje waarop een drone te zien is boven het stadion in Sydney.

AUSTRALIA espía entrenamiento oficial de #Honduras desde un dron; lo que ocasionó el malestar del equipo y delegación hondureña. pic.twitter.com/anCAgHtsMP

— FENAFUTH (@FenafuthOrg) 13 november 2017

Kinderen

De voetbalbond van Australië ontkent iets te maken te hebben met de drone. Volgens de bond waren kinderen buiten het stadion met een drone aan het spelen. Honduras-bondscoach Jorge Luis Pinto lachte de verklaring weg. “Dit is spionage. Beschamend gewoon.”

Ruzie, ruzie en nog eens ruzie

Honduras en Australië hebben al dagen ruzie. Vorige week zouden de Socceroos het spelershotel in Honduras hebben afgezocht naar afluisterapparatuur. Honduras was maandag boos dat ze gedwongen werden hun warming-up van de training achter de reclameborden te houden en baalde dat de Australische pers na de open trainingssessie van een kwartier niet volgens de FIFA-regels uit het ANZ Stadion vertrok.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie