United slaat aanval Arsenal af, maar verliest Pogba met rood

Manchester United heeft de topper in de Premier League tegen Arsenal gewonnen. Mede dankzij een vliegende start boekte de nummer twee een 3-1 zege in Londen.

United, dat aantrad zonder Daley Blind, stond al na elf minuten met 2-0 voor door defensief geschutter bij Arsenal dat tot twee keer toe op onbenullige wijze de bal verspeelde. Eerst profiteerde Antonio Valencia na een een-twee met Paul Pogba en daarna vond Jesse Lingard het net na knap voorbereidend werk van Anthony Martial.

Arsenal miste daarna kans op kans. De Londenaren kregen weer hoop op een goed resultaat na de treffer van Alexandre Lacazette in de 49ste minuut, maar Lingard boorde die snel de grond in na een prachtige counter waarin Pogba een beslissende rol speelde. Bovendien wist doelman David De Gea zich enkele keren te onderscheiden met fraaie reddingen.

Een kwartier voor tijd eiste Pogba nog eens alle aandacht voor zich op. Dit keer met een smerige overtreding, die hem op een rode kaart kwam te staan. Hij mist daardoor het treffen van volgende week met koploper Manchester City, dat morgen nog een wedstrijd tegen West Ham United wacht.

Arsenal is door de nederlaag zijn plaats in de topvier kwijtgeraakt aan Liverpool, dat eerder op de dag met 5-1 won bij Brighton & Hove Albion.


Geef een reactie