Trampoline Dodgeball

Af en toe ben ik op zoek naar leuke nieuwe activiteiten om te doen in het weekend en stuit dan per ongeluk weleens op iets dat ik nog niet kende maar wat mij super cool lijkt. Vorige week was dat Dodgeball!

Op trampolines?

Trampolines? Dodgeball? Heel simpel gezegd is het trefbal in een nieuw jasje. Iedereen kent trefbal vast nog wel van de sportlessen op school en het was erg populair onder de kinderen. Lekker hard je tegenstander raken of sneaky de ballen ontwijken. Maar het bijzondere van de dodgeball variant die ik dit weekend vond is dat het wordt gespeeld op trampolines! In de grote trampoline hallen in Nederland heb je tegenwoordig al de mogelijkheid om met een groep dodgeball te spelen. Ook heel leuk voor een personeelsuitje!

Speelveld en regels

Het veld bestaat uit 16 trampolines met in het midden een brede band. Het mooie is dat de wanden ook van trampoline materiaal zijn gemaakt. Je kunt je wel voorstellen wat er dan gebeurt denk ik. Je springt van de ene kant naar de andere kant, pakt de hoge ballen uit de lucht en zonder dat je er erg in hebt verbrand je enorm veel calorieën. Het ziet er ook nog eens super spectaculair uit. Er zijn veel varianten op de spelregels, zoals het aantal spelers of de puntentelling. Maar net als bij trefbal is het uiteindelijke doel van het spel om je tegenstanders met de bal te raken en uit het spel te elimineren. In Amerika is Dodgeball al echt een serieuze sport geworden en ook in Nederland wint deze sport aan populariteit. De Nederlandse Dodgeball Bond heeft in december 2015 haar eerste Nederlands Kampioenschap Dodgeball op trampolines gehouden en dat was een groot succes! Zo blijkt maar weer dat trampoline springen niet alleen voor kinderen heel leuk is om te doen, maar dat trampoline springen fun is voor alle leeftijden. Ik ga het zeker eens proberen!


Bron:

Geef een reactie