Berghuis na winst op 1e speeldag meteen kritisch op zichzelf: ‘Was te afwezig’

Steven Berghuis was door zijn kopbal uiteindelijk MOTM van Feyenoord in de wedstrijd tegen FC Twente. De rechterspits was na afloop ondanks de volle buit kritisch op zichzelf. “Ik was soms te lang afwezig”, zegt de aanvaller tegen AD.

Praten over direct uitlopen op aartsrivaal Ajax, gebeurt niet in Rotterdam. Dat heeft alles te maken met het einde van vorig voetbaljaar. “We hebben een sterke selectie en dit elftal zal alleen maar gaan groeien”, zegt Berghuis, die zijn mening klaar heeft over kunstgras aangezien Feyenoord volgende week tegen Excelsior speelt.

Ku(ns)tgras

“Vind het maar niks, nee. In Engeland speelt helemaal niemand op die ondergrond. Ik heb al gezegd dat het de eredivisie minder aantrekkelijk maakt. Maar we zullen er gewoon de punten moeten pakken, zo simpel is het.” Berghuis wilde de winnende maken en verraste zichzelf met de kopbal.

Zwaaicontact

“Ik zwaaide al naar Jens Toornstra voor de treffer”, lacht Berghuis. “De 1e helft verliep te moeizaam, al legden we wel energie in ons spel. Ik wil de komende weken de momenten om beslissend te zijn meer zoeken. Zoals ik zei, ik ben soms iets te afwezig.”

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie