Nederlander Spier moest rennen voor Griekse maffia

Shelton Spier heeft in Griekenland het avontuur van zijn leven meegemaakt. De net 20 geworden verdediger, die in 2004 van DWS naar Premier League-club Watford werd gehaald, tekende bij Agia Paraskevi maar moest daar vluchten voor corrupte Grieken. Bij Vice Sports deed hij zijn verhaal.

Stel je voor dat je een jonge voetballer bent en nog een beetje zoekende naar waar precies je kwaliteiten liggen. Een ploeg uit een zonnig land komt langs en geeft je een lekker contract met een prima bedrag aan tekengeld. En dan gaat het helemaal mis.

Shirt omhoog

Spier vertelt dat de andere aankopen hun tekengeld allemaal deels moesten teruggeven, maar dat hij dat niet van plan was. Toen hij weigerde, kwam er een gevaarlijke man bij. ,,Hij was van de Griekse maffia. Ze namen me mee naar een kantoortje. Daar trok die maffiaman zijn shirt omhoog, in zijn gordel zat een groot pistool. Dat richtte hij op mijn been.” Spier mocht er 5 minuten over nadenken en besloot weg te sprinten op zijn slippers.

Rennen!

Dat was het begin van een goede Hollywood-film, beschrijft hij. ,,Wat gebeurde er? Die trainer en die maffiaman zagen me rennen. Ze kwamen in een auto achter me aan. Ik rende zigzaggend door de straten over het eiland.” Uiteindelijk werd Spier op het vliegveld afgezet door een lieve Griekse mevrouw. Hij vluchtte naar Brussel en stuurde een selfie met zijn tekengeld naar de club. De jongeling is naast de poen ook een ervaring rijker.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie