Vader Rob Cross staat nog te trillen na winst van zijn zoon

Rob Cross gooit zijn 1ste WK en het hele WK wijkt zijn vader niet van zijn zijde. De verrassende finalist, na de winst tegen Michael van Gerwen, wordt met alle liefde bijgestaan door pa Cross, schrijft het AD.

,,Het is niet zo dat ik niet dacht dat het kon. Maar als het dan gebeurt, dan is dat toch heel speciaal”, zegt Stuart Cross. ,,Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Van Gerwen zei Rob tegen me dat hij klaar was voor de finale. Ik wist dat het goed zat bij hem.”

En eerder al. ,,Zal ik eens een geheimpje verklappen?”, zegt Stuart. ,,2 dagen geleden heb ik al geregeld dat de hele familie bij de finale kan zijn! Terwijl ik toen nog niet eens wist of hij de halve finale zou halen. Maar ik had zo’n voorgevoel…”.


Tegen Van Gerwen was alleen de zesjarige Leyton erbij, de oudste van de 3 kinderen van Rob Cross. Leyton kijkt zijn ogen uit en moedigt zijn vader samen met opa aan. Na de wedstrijd mag hij naast papa zitten, terwijl die de pers te woord staat. Het is dan al lang na middernacht. Kinderbedtijd? ,,In Leyton zitten Duracell-batterijen”, vertelt Rob.

Ome Robert

Cross was bijna gekapt met darten, maar een ander familielid, oom Robert, overtuigde hem de pijlen weer op te pakken. Hij had die neergelegd na de geboorte van zijn zoontje en werkte al electriciën. Oom Robert reed Rob Cross op eigen kosten naar een kwalificatietoernooi en sindsdien begon de rollercoaster. ,,Robert betaalde de benzine, Rob had dat er niet voor over”, weet Stuart nog. Oom Robert had het goed ingeschat. Rob plaatste zich voor het UK Open.

Vaderliefde

Pa zorgt tijdens het WK dat Rob zich nergens zorgen over hoeft te maken. ,,Wat ik allemaal doe? Veel kleine dingen. Ik maak hem op tijd wakker in het hotel, ik laat het bad vollopen als hij er in wil, ik leg zijn kleren klaar. Dat zou hij allemaal zelf ook wel kunnen, maar Rob heeft graag dat ik het nu doe. En ik doe het ook graag. Ik ben zelf klusjesman in de bouw en had mijn agenda deze weken leeg gehouden; even geen opdrachten aangenomen tot 2 januari. Ik wist waartoe Rob in staat is.”

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie