Nadal verliest van Goffin en trekt zich geblesseerd terug uit ATP Finals

Rafael Nadal begon maandag niet goed aan de ATP Finals in Londen, doordat hij zich liet verrassen door David Goffin. De Belg, die voor het eerst mee doet aan het eindtoernooi won met 7-6 (5) 6-7 (4) 6-4. Nadal trok zich vervolgens geblesseerd terug: ,,Ik ben niet klaar om te spelen.”

De hele wedstrijd was Goffin beter en in de 2de set had hij het al kunnen beslissen, maar hij miste 4 matchpoints. In de 3de set liet hij dan toch echt zien de betere tennisser te zijn. Die 3de en laatste set was voor Nadal de druppel.

Knieblessure

De Spanjaard ging moeilijker en moeilijker bewegen. Zijn slepende knieblessure speelde opnieuw op. ,,Ik heb gevochten in de wetenschap dat dit mijn laatste wedstrijd van het seizoen was”, zei Nadal na afloop. ,,Mijn seizoen is nu voorbij.”

Op tijd

1,5 week geleden stopte Nadal ook al eerder met het Masterstoernooi in Parijs vanwege die knieblessure. Hij ging er ook vanuit voldoende hersteld te zijn om mee te doen aan de ATP Finals, want dat is een van de weinige toernooien die Nadal nog nooit wist te winnen.

Hij wordt nu vervangen door zijn landgenoot Pablo Carreno Busta.

In dezelfde poule won de Bulgaar Grigor Dimitrov maandagmiddag ook zijn eerste pot van Dominic Thiem: 6-3 5-7 7-5.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie