De kampioenen van vorig jaar worden keihard onttroond door de concurrentie

PSV staat dik bovenaan in de eredivisie en kan volgens sommigen de champagne alvast koud zetten. De Eindhovenaren staan namelijk al 8 punten voor op nummer 2 Ajax, een record volgens Voetbal International. En dat na pas 11 speelrondes!

Regerend kampioen Feyenoord staat al 12 punten achter op de koploper, en lijkt dus onttroond te gaan worden. Maar, er zijn meer kampioenen bij wie het nog niet echt lukt om hun titel te verdedigen. Daarom kijken we ook even hoe het zit in de rest van Europa, om te zien waar de kampioenen van vorig jaar nu staan.

Uitleg

Achter het genoemde land staat eerst de regerend kampioen, met tussen haakjes de huidige plaats op de ranglijst, gevolgd door de huidige koploper. Daarachter staat de voorsprong op de nummer 2 in het klassement en daar weer achter het (eventuele) verschil met de regerend kampioen.

Engeland Kampioen: Chelsea (4e), koploper: Manchester City (8 punten), verschil: 9 punten

Antonio Conte won weliswaar de topper tegen Manchester United afgelopen zondag, maar staat nog wel mijlenver achter op koploper Manchester City. De doelpuntenmachine van trainer Pep Guardiola lijkt dit seizoen onoverwinnelijk en is hard op weg naar de eerste titel sinds 2014. The Citizens scoren alsof het kinderspel is en maakten bijna evenveel goals als de nummers 2 (Manchester United) en 3 (Tottenham Hotspur) bij elkaar.

Spanje Kampioen: Real Madrid (3e), koploper: FC Barcelona (4 punten), verschil: 8 punten

Het gaat dit seizoen nog niet helemaal lekker met de regerend kampioen van Spanje. Real Madrid miste natuurlijk Cristiano Ronaldo 4 wedstrijden door een schorsing, maar dat mag geen excuus zijn. FC Barcelona gaat zonder Neymar wel goed en heeft nog niet verloren in La Liga, terwijl De Koninklijke al 2 keer puntloos van het veld stapte. Met deze stand in het achterhoofd staat er daarom bij de 1e Clásico op 22 december meer dan alleen de eer op het spel.

Italië Kampioen: Juventus (2e), koploper: Napoli (1 punt)

Sinds het eerste, en voorlopig ook laatste verlies in de Serie A, ruim een maand geleden won regerend kampioen Juventus al haar wedstrijden en sloot weer aan bij koploper Napoli. De Napolitanen, onder aanvoering van Dries ‘Armando’ Mertens, staan nog maar 1 puntje voor op De Oude Dame. Beide ploegen gaan qua doelsaldo gelijk op, daarom wordt het duel op vrijdag 1 december ook erg belangrijk voor de Scudetto. Dan staan de 2 clubs namelijk lijnrecht tegenover elkaar in Napels en kan 1 van de 2 een (grote) stap zetten naar het (winter)kampioenschap.

Duitsland Kampioen: Bayern München (1e, koploper met 4 punten voorsprong)

Even leek er met Borussia Dortmund en RB Leipzig een stuntje in de maak, maar inmiddels is het weer business as usual in Duitsland met Bayern München bovenaan de ranglijst. Der Rekordmeister is na een moeizame start, die trainer Carlo Ancelotti de kop kostte, alweer 4 punten los van de nummer 2 en is weer hard op weg om Herbstmeister te worden.

Frankrijk Kampioen: AS Monaco (2e), koploper: Paris Saint-Germain (4 punten)

Het was dé verassing van het afgelopen seizoen: AS Monaco werd kampioen van Frankrijk en schopte het bovendien tot de halve finale van de Champions League. De dominantie van Paris Saint-Germain werd doorbroken, maar niet voor lang. Afgelopen zomer kwamen Neymar van Barcelona en Mbappé van Monaco, en kreeg de toch al geweldige voorhoede van de Parijzenaars een dikke boost. PSG staat inmiddels weer keihard bovenaan in Frankrijk en lijkt op weg om weer de titel te gaan pakken. Als de topper op 26 november uit bij Monaco ook nog eens gewonnen wordt, dan lijkt niets een kampioenschap nog in de weg te staan.

Feyenoord

Giovanni van Bronckhorst is met zijn Feyenoord dus zeker niet de enige die de landstitel al weer dreigt kwijt te raken. Zelfs grote kampioenen als Real Madrid en Chelsea zitten in een dip. Het is voor de Rotterdammers te hopen dat ze er net zo lekker uit komen als de mannen van Bayern München. Alleen hoopt Gio dan natuurlijk niet dat het voor hem net zo eindigt als voor Ancelotti.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie