Met geld smijtend PSG donderdag op het matje bij de UEFA

Paris Saint-Germain moet donderdag op het matje komen bij het hoofdkantoor van de UEFA in het Zwitserse Nyon. Aldaar moet de Franse club een behoorlijke uitleg geven voor de immense uitgaven van meer dan 400 miljoen euro op de afelopen transfermarkt.

Alleen al aan Neymar (FC Barcelona) gaven de Parijzenaars 222 miljoen euro aan uit. Kylian Mbappé kwam voor 180 miljoen euro over van AS Monaco.

Zwarte cijfers

Donderdag moet blijken of PSG zich heeft gehouden aan alle regeltjes van Financial Fairplay. Sinds 2010 mogen clubs over 3 jaar niet langer een tekort van meer dan 30 miljoen euro hebben. Volgens het Franse persbureau AFP denkt een specialist dat de club de transferbedrag zal uitspreiden over de duur van de contracten van Neymar en Mbappé. Zo komt er niet opeens een dik tekort of overschot aan geld op de balans.

De UEFA bevestigde maandag aan AFP dat het onderzoek in elk geval niet voor de wintertransfermarkt klaar zal zijn. Dat betekent dat PSG in januari alsnog spelers als Lucas, Angel di María en Javier Pastore voor een grote som geld kan verkopen om zo te voldoen aan Financial Fairplay.

Spanje is boos

Javier Tebas, voorzitter van La Liga, heeft eerder gezegd dat, als de UEFA PSG niet aanpakt, hij een klacht zal indienen bij de Europese Unie.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie