Atlético Madrid maakt fans met vette video lekker voor nieuw stadion (video)

Over tien dagen speelt Atlético Madrid voor het eerst in hun nieuwe thuishaven, het Estadio Wanda Metropolitano. De Spaanse topclub heeft met een timelapse een inkijkje gegeven in hun spectaculaire nieuwe onderkomen.

Estadio La Peineta (25.000 plaatsen) werd van 1990 tot 1993 gebouwd voor de Olympische Spelen, maar die kwamen maar niet naar Madrid. Atlético speelde één keer eerder in La Peineta. Dit was op 28 augustus 1996 voor de Spaanse Supercup tegen FC Barcelona (3-1), maar er kwamen die avond slechts 15.000 mensen op het duel af. In 2002 werd het WK atletiek nog in La Peineta gehouden, maar verder stond het stadion vooral stof te happen. Vier jaar geleden werd besloten dat het zo niet langer kon.

67.703 toeschouwers

Op 11 september 2013 werd bekend dat Atlético Madrid de nieuwe eigenaar en bespeler van het stadion zou worden. Het stadion onderging de afgelopen jaren een flinke renovatie. Er is inmiddels plek voor 67.703 toeschouwers en er werd een dak op het stadion geplaatst. In Estadio Vicente Calderón (54.000 plaatsen), het oude onderkomen van Atlético, zat alleen het publiek op de hoofdtribune droog bij een Spaanse regenbui. Nu zijn alle plekken in het stadion overdekt. De verbouwing van het stadion heeft zo’n 250 miljoen euro gekost. Om deze kosten een beetje te dekken, werd het stadion Estadio Wanda Metropolitano genoemd. Wanda naar het Chinese bedrijf Wanda Group en Metropolitano is een verwijzing Estadio Metropolitano de Madrid, waar de club van 1923 tot 1966 speelde.

Kritiek op de ligging

Vooral de ligging van het nieuwe stadion heeft voor de nodige kritiek gezorgd onder de hondstrouwe supporters van Los Rojiblancos. Het nieuwe stadion ligt in het oosten van Madrid, vlak onder luchthaven Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Dit is hemelsbreed zo’n 13 kilometer van Estadio Vicente Calderón, dat in het zuidoosten van de Spaanse hoofdstad lag. Het stadion gaat binnenkort tegen de vlakte en er zullen huizen worden gebouwd aan de oevers van de drooggelegde rivier Manzanares.

De club verkocht inmiddels zo’n 50.000 seizoenkaarten voor het eerste seizoen in het nieuwe stadion, waarin trainer Diego Simeone zijn ploeg samen met de supporters weer vol hartstocht naar nieuwe successen zal willen schreeuwen. De fans van Atlético moeten nu nog tien dagen wachten tot ze hun club voor het eerst in het nieuwe stadion kunnen zien spelen. Atlético speelt op zaterdag 16 september om 20.45 uur thuis tegen Málaga.

Atlético de Madrid on Twitter

AtléticosPorElMundo, empezamos el día con una fotogalería histórica ✅¡Colocado el césped del Wanda @Metropolitano!👏😉https://t.co/0Q0rnqNmcp

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie