‘Superknecht’ Mikel Landa dolblij dat hij van Froome af is

Mikel Landa zat zich afgelopen jaar te verbijten op de fiets. De Spanjaard reed in dienst van Team Sky, maar vooral in dienst van kopman Chris Froome. Door zijn knechtenstatus kwam hij bijvoorbeeld 1 seconde tekort om op het podium te komen in de Tour de France.

Landa was het mede door die zure misser helemaal zat om nog langer knecht te zijn. Hij vertrok naar Movistar. “Ik heb in de Tour 3 weken met de rem erop gereden. Ik had de benen om te winnen, maar moest voor Froome rijden. Dat begrijp ik ergens nog wel, maar als ik 1 seconde van het podium in de Tour sta, kunnen ze mij dat ook gunnen toch?”, vraagt Landa zich af in de Spaanse krant AS.

‘Klaar voor eigen succes’

Ook in zijn periode bij Astana kreeg hij met hetzelfde probleem te maken. Hij is het spuugzat om nog langer te knechten. “Ik wil voor eigen kansen gaan en weet ook zeker dat ik daar goed genoeg voor ben. Ik rijd bij Movistar natuurlijk ook samen met Nairo Quintana, maar die zal zijn kopmanschap moeten verdedigen tegen mij. Ik ben klaar voor eigen succes.”

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie