Van Gerwen trekt overwinning over de streep: ‘Het was hard werken tegen Raymond’

Michael van Gerwen moest een avondje hard werken tegen Raymond van Barneveld. Het was een spannende partij met alles erop en eraan. Dat zag Van Gerwen zelf ook.

“We begonnen beide niet heel goed”, erkent hij bij RTL7. ” We zaten allebei tegen de ondergrens aan. Ik denk dat er veel druk op stond. Dat voelde ik ook, want wilde heel graag.”

Avondje hard werken

Van Barneveld knokte zich terug tot 3-3 en 4-4 nadat hij met 3-1 achterstond. “Normaal geeft ie op en laat ie zijn hoofd een beetje hangen.” Van Gerwen had in de 7de set al een keer de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij miste een matchdarts. “In zo’n wedstrijd denk je daar verder niet over na. Je hebt je energie nodig in iedere beurt. Dan komt er een overwinning uit. Het was hard werken vandaag. Alle verdiensten naar Raymond.”

Cross volgende horde

In de halve finale wacht een ontmoeting met Rob Cross, die eerder op de dag Dimitri van den Bergh naar huis gooide. “Ik kijk er wel naar uit. Hij heeft een goed jaar gehad en is en leuke tegenstander. Hij heeft nog nooit op tv van mij gewonnen, dus ik sta m’n mannetje.”

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie