Van Gerwen slaat comeback Van Barneveld af en staat in halve finale WK (video’s)

Michael van Gerwen heeft het Nederlandse onderonsje van Raymond van Barneveld in de kwartfinale gewonnen. De partij kwam pas laat op gang, maar het werd met de pijl beter. Van Barneveld kwam langszij en maakte het even spannend, maar Van Gerwen zette er een tandje bij en sloeg zijn aanval als een echte wereldkampioen af.

Het publiek koos overduidelijk de kant van Van Barneveld. De regerend wereldkampioen was minder populair bij de fans. Toch snoerde hij hen de mond, want Van Gerwen begon een stuk beter en wist de triples in tegenstelling tot Van Barneveld wel te vinden. Alle legs eindigden in een break, met Mighty Mike als winnaar van de eerste set. Bizar!

Sukkelen op het begin

In de 2de set gooide Van Gerwen dramatisch. Zijn gemiddelde kwam niet boven de 85 en daardoor pakte Barney hem terug. Dat deed de Hagenees met een schitterende 121-finish!

En het is weer gelijk! BARNEY VIA 121! #rtl7dartspic.twitter.com/If2JBagK5T

— RTL7Darts (@rtl7darts) 29 december 2017

Dure missers

Stukje bij beetje werd het niveau beter. De gemiddeldes gingen omhoog en de wedstrijd kwam steeds meer los. Bij Van Barneveld vielen de dubbels alleen niet. Dat kostte hem weer zijn eigen set (2-1), terwijl hij zelfs meerdere pijlen voor de set kreeg.

Barney mist opnieuw pijlen voor de set, MvG profiteert, 2-1! #rtl7dartspic.twitter.com/sPfOcyH8mc

— RTL7Darts (@rtl7darts) 29 december 2017

Barney toont weerbaarheid

Het was de hele tijd het geval dat Van Barneveld de dubbels miste en Van Gerwen er dan sneaky met de leg vandoor ging. Al die missers speelden rond in het hoofd van Barney en Van Gerwen maakte daar slim gebruik van: 3-1 in sets. Van Gerwen leek los te zijn. De eerste 2 legs won hij met 135 gemiddeld, maar Van Barneveld knokte zich terug en maakte het weer spannend met een cruciale 101-finish voor 3-2 in sets. Heel knap!

RVB DOET WAT TERUG! Via 101 zet hij de stand op 3-2! #rtl7dartspic.twitter.com/dumnhPOwoo

— RTL7Darts (@rtl7darts) 29 december 2017

Daar gaan we dan!

Het niveau schoot in de 6de set in een klap omhoog. De triples vielen makkelijker en het publiek laaide op toen Van Barneveld meteen brak. Van Gerwen slingerde er een 11-darter achteraan. Barney brak met een 121-finish en ineens was daar het verwachte niveau en hij pakte ook nog eens de set.

Van Barneveld voert de druk op

Het leek een echte wedstrijd te gaan worden, maar Van Barneveld kakte een beetje in en Van Gerwen pakte de legs wel heen eenvoudig. De Groene Sloopkogel walste in de 7de leg over de landgenoot heen en legde daarmee een belangrijke basis voor de overwinning. In de laatste set gaf Van Barneveld nog een keer gas, maar Van Gerwen leek daarin een maatje te groot, maar miste een matchdart. Van Barneveld móést 84 uitgooien en deed dat ook: 4-4 in sets!

MvG fires in a near perfect match winning move…..but Barney answers AGAIN!!

We are going all the way!#WHdarts#LoveTheDartspic.twitter.com/tFDChu5XPL

— PDC Darts (@OfficialPDC) 29 december 2017

Van Gerwen toont klasse

Het kwam dus aan op een beslissende 9de set, waarin Barney de leiding nam. Gaat Barney dan toch stunten? Nee, want hij miste – weer op een cruciaal moment – 3 pijlen op de dubbel. Van Gerwen brak en deelde daarmee de mokerslag uit aan Van Barneveld. De laatste leg pakte hij dan ook.

Van Gerwen speelt in de halve finale tegen Rob Cross.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie