Papa Van der Poel schreeuwt om doucheruimte: ‘Duurt soms wel een uur, daarom is Mathieu verkouden’

Mathieu van der Poel sloeg zondag de cross in Sint Niklaas over. Hij is fiks verkouden. Vader Adrie weet wel waarom.

Een doucheruimte bij het podium, die is volgens Adrie van der Poel hard nodig om te voorkomen dat toppers als zijn zoon Mathieu verkouden worden tijdens het korte crossseizoen. “Er is nu wel een tentje waarin ze schone kleding kunnen aantrekken en de modder van hun gezicht kunnen wassen, maar het zweet spoel je er niet mee weg.” En juist dat is volgens hem de boosdoener.

Mutsje

“Veel mensen vragen zich af hoe crossers als Mathieu zo snel verkouden raken. Dat ligt dus aan het feit dat ze zonder te douchen het podium op moeten. Vaak dwingt iemand hen ook nog de muts af te zetten tijdens de ceremonie. Afgelopen zondag heb ik er nog speciaal op gelet. Het duurde na de finish meer dan een uur voordat Matje terug was bij onze trailer. Al die tijd heeft hij met een bezweet lijf rondgelopen.” De oud-wereldkampioen stelt in het kader van de verdergaande professionalisering van de sport dan ook voor om ook een doucheruimte te plaatsen bij het podium.

Tweede kerstdag

Mathieu van der Poel hoopt tweede kerstdag wel weer gewoon van de partij te zijn tijdens de wereldbekermanche in Zolder.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie