Van Beek: ‘Goede seizoen gekozen om weer de oude te worden’

Lotte van Beek kon in februari van dit jaar amper de trap opkomen. “Mijn lichaam zei: ‘tot hier en niet verder’. Dat was heel frustrerend om mee te maken”, blikte de 25-jarige rijdster uit Friesland tegen het AD terug nadat ze bij de wereldbeker in Thialf brons had veroverd op de 1500 meter.

Van Beek beleefde in 2014 een geweldige winter met olympisch goud (ploegachtervolging) en brons (1500 meter). Daarna stapelden de fysieke en mentale tegenslagen zich echter op. Een zware knieblessure, een astma-aanval en de ziekte van Pfeiffer wierpen haar heel ver terug.

‘Weer de oude’

“Ik moest de negatieve spiraal doorbreken. Een uitstapje naar Lapland in april gaf me nieuwe inspiratie en motivatie. Daarna kon ik me aansluiten bij de trainingsgroep van gewest Friesland en keerde ook mijn schaatsgevoel terug. Na mijn 5e plek bij de NK afstanden had ik echter niet gedacht dat ik nu al goed voor brons zou zijn op de wereldbeker. Ja, je kunt wel zeggen dat ik het goede seizoen heb uitgekozen om weer de oude te worden”, doelde ze lachend op de komende Winterspelen in Zuid-Korea.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie