Suárez, Griezmann en Cristiano Ronaldo lijken het scoren te zijn verleerd

Lionel Messi staat eenzaam aan de top in Spanje en dat is een tijdje geleden. De Argentijnse superster wordt in het doelpuntenklassement meestal vergezeld door Cristiano Ronaldo of één van zijn teamgenoten, maar de topscorers van afgelopen jaren laten het vooralsnog afweten.

Real Madrid zette gisteren Las Palmas met 3-0 opzij, maar Ronaldo ontbrak opnieuw op het scorebord. De Portugees trof dit jaar slechts eenmaal doel en met deze doelpuntendroogte bevindt hij zich in goed gezelschap.

Overige toppers

Luis Suárez worstelde opnieuw met zichzelf en heeft al 5 wedstrijden op rij niet gescoord. Het andere doelpuntenkanon, Antoine Griezmann? 2 treffers tot op heden. De Fransman, vorig jaar nog 3de in de Gouden Balverkiezing, werd afgelopen weekend zelfs gewisseld.

Messi zelf wist ook niet te scoren, maar staat nog wel bovenaan de topscorerslijsten met 11 treffers in evenzoveel wedstrijden. Achter hem staan niet de grote wereldsterren, maar Simone Zaza van Valencia met 9 doelpunten, Cedric Bakambu (Villarreal) met 8 en Rodrigo Moreno (Valencia) en Antonio Sanabria (Real Betis) met 7 goals.


Suárez en Griezmann zijn pas terug te vinden op de 22ste en 37ste plek van de ranglijst. Ronaldo? 70ste! De Gouden Balwinnaar leverde zondag wel een assist af, maar vierde dat niet met zijn teamgenoten.

“Cristiano gaat chagrijnig naar huis als hij niet scoort, maar hij maakt wel het verschil voor ons”, vertelt aanvoerder Sergio Ramos, die ook de andere aanvaller Karim Benzema (2 doelpunten dit seizoen) verdedigde. “Ze gaan vanzelf weer scoren. We maken ons geen zorgen, want ze maken nog steeds het verschil. Waar het uiteindelijk om gaat is de winst.”

Ook Ernesto Valverde, coach van Barcelona, moest zich dit weekend uitspreken over de ongebruikelijke doelpuntendroogte van Luis Suárez. “Ik maak me pas zorgen als hij geen kansen meer creëert.”

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie