Atlete maakte met succes de overstap van atletiek naar de bob

Judith Vis was ooit op de atletiekbaan te vinden, maar maakte de overstap naar de bobslee. Door een blessure aan haar achillespees wist ze dat ze nooit meer de wereldtop ging halen binnen de atletiek en de bobslee bood nog kansen en wat bleek, ze haalde de beste Olympische prestatie ooit voor een Nederlands vrouwenbobsleeteam.

Editie NL sprak met Judith Vis, waarin zij uitlegt hoe ze destijds de keuze maakte. “Het werd duidelijk dat het heel moeilijk zou worden voor mij om nog echt op een hoog niveau in de atletiek terug te kunnen komen.” Ondanks dat, wilde ze nog steeds meedoen aan de Olympische Spelen. “Ik had nog steeds de droom om naar de Olympische Spelen te gaan, en toen ik een mogelijkheid kreeg om het vrouwelijke bobsleeteam te versterken, heb ik die kans ook gegrepen.”

Naast dat Vis moest wennen aan dat ze ineens een teamgenoot had en het sprinten boven aan de ijzige baan toch net wat anders ging dan op de atletiekbaan, moest ze ook wennen aan de omstandigheden. “Atletiek is echt een zomersport, met korte broekjes. Het is ook wel wat sexyer. Bij bobslee├źn moest ik best veel aankomen in gewicht, en draag je natuurlijk heel andere kleding.”

De overstap was niet voor niets, want in 2014 werd ze 4de tijdens de Spelen. De beste prestatie voor een vrouwelijk Nederlands bobsleeteam ooit.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie