Isolatiematerialen voor spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een zeer rendabele vorm van isoleren en levert bovendien een verbetering van het wooncomfort en het klimaat in je woning op. Kortom, zowel op financieel vlak als op het gebied van comfort zul je erop vooruitgaan wanneer je besluit om de spouw tussen de buitenmuren van spouwmuurisolatie te voorzien. Maar met welke isolatiematerialen kunnen spouwmuren zoal geïsoleerd worden?

SUPUR

SUPUR is een relatief nieuw soort isolatiemateriaal dat enorm goed isoleert. Het succes van het isolatiemateriaal is te danken aan het feit dat wanneer je het tussen de spouwmuren spuit, het materiaal begint uit te zetten en daar direct mee stopt zodra er tegendruk van de muren komt. De twee losse buitenmuren worden bovendien aan elkaar vastgekleefd door het materiaal. SUPUR is uitermate geschikt om aan te brengen bij zowel bestaande bouw als nieuwe huizen. Dat betekent overigens niet dat dit goede isolatiemateriaal standaard gekozen moet worden. Afhankelijk van de situatie, bijvoorbeeld de ligging van de woning en een aantal andere criteria, kan het namelijk ook zo zijn dat een ander isolatiemateriaal voor jouw situatie geschikter is. Een isolatiespecialist kan je begeleiden bij het maken van de juiste keuze.

Knauf Supafil

Dit isolatiemateriaal kun je het beste zien als inblaaswol dat de kieren en naden tussen de spouwmuur goed isoleert. Als gevolg hiervan heeft koude lucht geen schijn van kans in de spouw. Het materiaal levert een flinke reductie in de stookkosten op. Knauf Supafil wordt met behulp van een slang in de spouwmuren verwerkt. En een ander mooi voordeel is dat de isolatieklus via de buitenkant van woning kan worden uitgevoerd en in veel gevallen is de klus binnen een werkdag geklaard. Kortom, Knauf Supafil biedt vele voordelen en een uitstekend isolerend effect.

EPS parels

Als isolatiemateriaal zijn EPS parels een prima oplossing. De kleine balletjes hebben een goede isolerende werking en kunnen bovendien tegen vocht. Isoleren met EPS parels is snel gedaan en bovendien prijstechnisch gezien een interessante optie.
Wanneer je besluit om spouwmuurisolatie aan te laten brengen, zijn er dus nogal wat materiaalsoorten waaruit je kunt kiezen. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je er goed aan doet om een isolatie expert in te schakelen. Hij kan namelijk de specifieke situatie van jouw huis bekijken en op basis van de omstandigheden en de situatie een materiaalsoort adviseren dat het beste resultaat oplevert. Spouwmuurisolatie offertes opvragen loont overigens, de prijzen tussen de diverse aanbieders lopen namelijk uiteen.


Bron:

Geef een reactie