Historische WK-hordenfinale voor Visser

Nadine Visser heeft als eerste Nederlandse atlete ooit de WK-finale van de 100 meter horden gehaald. Visser werd in haar race in de halve finales weliswaar derde, maar behoorde met 12,83 tot de snelste ‘verliezers’. Sharona Bakker werd uitgeschakeld in de halve finales.

Visser, die in Londen als zevende was geëindigd op de zevenkamp, kende in de halve finales een langzame start, maar het tweede gedeelte van haar race was snel waardoor ze uiteindelijk als derde over de finish kwam in 12,83.

“Voor mijn gevoel was iedereen veel sneller weg bij de start dan ik”, vertelde Visser na afloop. “Gelukkig kwam ik sterk terug, ik ben zo blij dat ik het heb gehaald. Daarom was ik best emotioneel, ik heb heel veel zin om te laten zien wat ik kan.”

Bakker struikelde bijna bij haar start en eindigde als laatste in haar race in 13,29. “Dat eerste gedeelte liep niet echt lekker, maar het was alles of niets”, aldus Bakker. “Ik probeerde nog terug te komen, maar tegen dit soort meiden is één foutje al te veel.”

Titelverdedigster Danielle Williams (Jamaica) werd verrassend uitgeschakeld in de halve finales. De finale van de 100 meter horden staat vrijdagavond (21.05 uur) op het programma.


Geef een reactie