Hirscher eerder dan verwacht terug op de piste

Skiër Marcel Hirscher maakt eerder dan verwacht zijn rentree in het internationale circuit. De Oostenrijker met een Nederlandse moeder viert zondag zijn rentree in het Finse Levi. Daar staat dan een wereldbeker slalom op het programma.

Half augustus brak de regerend wereldkampioen op de slalom en reuzenslalom zijn enkel tijdens de zomertraining. Verwacht werd dat Hirscher pas begin december tijdens wereldbekerwedstrijden in Noord-Amerika weer zijn opwachting zou maken, maar na een training vrijdagmorgen in Reiteralm heeft hij zelf besloten nu al de strijd weer aan te gaan.

Direct na de geslaagde training nam Hirscher het vliegtuig naar Finland, zodat hij dit weekeinde aan de start kan staan in Levi. “Wedstrijden skiën is altijd beter dan nu blijven trainen, daar krijg ik wedstrijdritme van”, vertelde Hirscher aan de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung.

Op de Olympische Spelen in Sotsji in 2014 haalde Hirscher zilver op de slalom. Olympisch goud ontbreekt nog in zijn prijzenkast. De Spelen in Pyeongchang beginnen op 9 februari volgend jaar.


Geef een reactie