Wüst over OKT: ‘Het is gewoon een verschrikkelijke wedstrijd’

Het loopt tot nu toe nog zeker niet op rolletjes voor Ireen Wüst, maar toch heeft ze alle vertrouwen in het olympisch kwalificatietoernooi dat vanaf 2e kerstdag begint in Thialf. Toch staat ze niet echt te springen voor het toernooi. ,,Leuk vind ik het niet”, zei ze tegen de NOS.

Het is erop of eronder voor de schaatsers die naar de Spelen willen in Pyeongchang over een paar maanden. ,,Iedereen die zegt dat dit een leuke wedstrijd is, geloof ik niet”, zei Wüst. ,,Eigenlijk is het gewoon een verschrikkelijke wedstrijd. Leuk vind ik het zeker niet.”

Alles te verliezen

De 4-voudig olympisch kampioene neemt natuurlijk geen genoegen met maar 1 ticket. Nee, ze wil er 4 winnen: op de 1000, 1500, 3000 en 5000 meter. ,,In principe valt er niks te winnen en zijn er vooral dingen te verliezen. Of ik bang ben om te verliezen? Nee, dat niet.” Op de 5000 meter ligt voor haar misschien de grootste uitdaging, want die rijdt ze niet zo vaak: ,,Maar als ik goed ben, heb ik de klasse om goed mee te doen.”

Kwakkelen

Van tevoren had Wüst waarschijnlijk liever een iets betere voorbereiding gezien. Bij de NK afstanden én bij de 3 World Cups wist ze geen 1 keer de snelste tijd neer te zetten. Alleen bij de wereldbeker in Calgary pakte ze een individuele medaille: brons op de 3000 meter. ,,Het voorseizoen ging nog niet zoals ik gehoopt had dat het zou gaan. Toch voel ik me op dit moment goed en kijk ik met vertrouwen uit naar het OKT.”

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie