Kelderman hoopt als kopman Giro in te gaan en wil Dumoulin helpen in de Tour

Het is de vraag die alle Nederlandse wielerliefhebbers bezighoudt: Rijdt Tom Dumoulin volgend jaar de Tour de France of verdedigt hij zijn titel in de Giro d’Italia? De renner heeft daar zelf nog geen beslissing over genomen, maar ploeggenoot Wilco Kelderman bij Sunweb licht alvast een tipje van de sluier op.

“Ons programma voor volgend jaar ligt nog niet vast, maar natuurlijk heb ik wel met Tom gesproken”, zegt Kelderman in een interview met Cyclingnews. “Ik wil graag samen met hem rijden, want ik denk dat we een uitstekende combinatie vormen.”

Afstemmen

Kelderman heeft een eigen idee hoe zijn seizoen er volgend jaar uitziet. “Zelf wil ik graag opnieuw de Giro rijden, voor een goed klassement. Ik denk dat Tom de Tour gaat doen. Misschien rijd ik de Giro in combinatie met de Tour, maar daar hebben we nog geen beslissing over genomen.”

Kelderman reed vorig jaar de Giro als meesterknecht van Dumoulin, maar moest na een zware val al na een week opgeven. In de Ronde van Spanje gaf hij zijn seizoen glans met een keurige4de plaats. “Het is een mooi jaar geweest”, zegt de van LottoNL-Jumbo overgekomen renner. “Het voelde als een nieuwe start.”

Schema Ronde van Frankrijk

Het rittenschema van de Tour de France werd 2 weken geleden onthuld en lijkt met een beperkt aantal tijdritkilometers niet echt op het lijf van Dumoulin te zijn geschreven. Het complete rittenschema van de Giro, die in ieder geval in Israël van start zal gaan, wordt op 29 november bekendgemaakt.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie