El Ahmadi: ‘We beginnen weer iets meer op het echte Feyenoord te lijken’

Het is allemaal slechts bijzaak. En natuurlijk had Feyenoord veel liever meer punten gehad om nog serieus aanspraak te kunnen maken op een nieuwe landstitel. Maar met Steven Berghuis hebben de Rotterdammers wel opeens de meest scorende speler van de eredivisie in de gelederen. De rechterspits deelt die eer nog met Lozano van PSV, beide maakten 11 goals, maar zijn rendement lag nog nooit zo hoog.

Niet dat het na afloop reden was voor een feestje. Berghuis is doorgaans erg nuchter en de speler viert ook alleen feest als daar echt een reden voor is. De 5-1 uitslag tegen Roda JC kon ook lang niet iedereen bekoren. Aanvoerder Karim El Ahmadi bijvoorbeeld was ook niet dolenthousiast. “Je denkt na zo’n flitsende start aan een heel hoge uitslag”, zei de middenvelder tegen het Algemeen Dagblad over de 1-0 en 2-0 binnen 3 minuten.

Goed gevoel

“Maar we hebben weer nagelaten om een tegenstander echt helemaal opzij te zetten. Gelukkig maakte Berghuis nog 2 goals in de slotfase, dat betekende in elk geval dat de mensen nog met een goed gevoel de kerstdagen gaan vieren.”

‘Dit begint weer ergens op te lijken’

De aanvoerder doelt met dat laatste ook op de recente uitslagen. “Want we beginnen weer iets meer op het echte Feyenoord te lijken’’, zegt El Ahmadi. “De laatste reeks was qua uitslagen goed. De landstitel? Daar praten we niet over, dat heeft geen zin. We staan ook gewoon erg ver achter op PSV. Hopelijk hebben we nu de basis gelegd voor een goede tweede helft van het seizoen.”

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie