Bondscoach Ventura nog niet opgestapt: ‘Ik wil eerst met de bond praten’

Giempiero Ventura stapt nog niet op als bondscoach van Italië. Het gerucht ging maandagavond dat hij opstapte na de mislukte WK-kwalificatie, waardoor de Italianen nu voor het eerst in 60 jaar niet van de partij zijn op een WK. ,,Ik wil eerst praten met voorzitter Carlo Tavecchio van de Italiaanse bond”, zei hij na de wedstrijd.

Waar Italië 4-voudig wereldkampioen is, kwam het maandagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Zweden. Doordat de 1ste ontmoeting tussen de 2 eindigde in een 1-0 overwinning voor de Scandinaviërs, krijgen zij het felbegeerde WK-ticket en staat Italië met lege handen.

Sorry

De Italiaanse bondscoach had eigenlijk maar 1 ding te zeggen na afloop: ‘sorry’. ,,Ik bied mijn excuses aan voor het resultaat, niet voor de manier waarop we gevochten hebben”, zei Ventura. Hij kreeg bakken kritiek over zich heen, omdat hij aanvaller Lorenzo Insigne aan de kant hield.

Probleem

Volgens veel Italiaanse media was de geflopte kwalificatie reden voor Ventura om zijn baantje als bondscoach op te zeggen. Hij ontkent dit: ,,Het doel was kwalificatie voor het WK en dat is niet gelukt. Nu hebben we een probleem dat ik met de bond moet bespreken.” Ventura was op het EK van 2016 ook al de coach van de Italianen. Hij nam toen het stokje over van Antonio Conte, de trainer van Chelsea.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie