Sportmarketeer: ‘WK zonder Messi, Ronaldo en Bale kost FIFA honderden miljoenen’

Een wereldkampioenschap voetbal zónder de beste voetballers ter wereld, het zou zomaar kunnen. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Gareth Bale halen misschien het WK niet eens en dat kost de FIFA straks honderden miljoenen euro’s.

Als Argentinië, Portugal en Wales het WK niet halen – en die kans zit er voor 1 van die landen zeker in – dan scheelt het de Wereldvoetbalbond FIFA straks heel veel inkomsten. Dat meent sportmarketeer Marcel Knobil in gesprek met de Daily Star.

Grote namen

“Films hebben grote namen nodig om veel geld te verdienen, dat is met het WK net zo”, meent hij. “Je kan niet ontkennen dat je sterren nodig hebt om waarde aan een toernooi te geven. Een gebrek aan grote namen kan grote merken doen besluiten om minder te betalen aan sponsoring. Dat kan de FIFA zomaar honderden miljoenen euro’s gaan schelen.”

Argentinië

Messi staat met Argentinië 6e in de kwalificatiegroep van Zuid-Amerika, waar de eerste 4 landen direct doorgaan en de nummer 5 een play off-wedstrijd speelt voor een WK-ticket.

Portugal

Ronaldo en Portugal staan 2e in de poule achter Zwitserland. De Portugezen spelen dinsdagavond thuis in een onderling duel tegen de Zwitsers om de 1e plaats in de poule.

Wales

Bale kan maandagavond met Wales de 2e plaats veilig stellen in een rechtstreeks duel met de nummer 3 Ierland. Koploper Servië moet thuis tegen Georgië geen fout maken om zich direct te plaatsen.

Laden ... Laden …
reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie