43-jarige amateurrenner in Frankrijk betrapt op het gebruik van een motortje

Een Franse amateurrenner is dit weekend betrapt op het gebruik van een motortje in zijn fiets. Na een tip van het Franse antidopingagentschap kwam de lokale politie in actie tijdens een amateurwedstrijd in het zuidwesten van Frankrijk.

De indrukwekkende klimcapaciteiten van de 43-jarige man waren opgevallen in een eerdere wedstrijd. De wielrenner gaf het gebruik van het motortje meteen toe, toen de politie hem confronteerde.

‘We vreesden dit soort fraudeurs al’

,,Helaas heeft dit onze vermoedens bevestigd. We vreesden dit soort fraudeurs al in de amateurtak”, aldus Michel Callot, de voorzitter van de Franse wielerbond. ,,Het is een belediging voor onze sport en voor alle atleten die eerlijk strijden.”

In het verleden werd onder andere Fabian Cancellara verdacht van het gebruik van een motortje, maar dat is nooit bewezen. Vorig jaar werd de Belgische Femke Van den Driessche wel betrapt bij de WK veldrijden. De winnares van de Europese titel bij de beloften in 2015 werd voor 6 jaar geschorst.

Controles

Sindsdien voert de internationale wielerbond UCI altijd controles uit bij wedstrijden. Bij amateurwedstrijden komen de controles met hittegevoelige camera’s niet voor, maar Callot roept de UCI nu op om daar een plan voor te ontwikkelen.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie