Italiaanse kranten een en al drama na mislopen WK: ‘Dit is het einde van de wereld’

Een en al drama in de Italiaanse media deze dinsdagmorgen. ,,We blijven allemaal thuis!’, kopte TuttoSport na de dramatische uitschakeling van La Squardra voor het WK van volgend jaar. Daardoor is Italië voor het eerst in 60 jaar niet van de partij op een eindtoernooi.

Het is ‘over en uit’, schreef Gazzetta dello Sport in dikke chocoladeletters op de voorpagina. Ook voor de Italiaanse sportkrant die het vooral van de losse verkoop moet hebben, is het mislopen van het WK een hard gelag. ,,We moeten gaan nadenken over wat we kunnen doen in juni: een concert bezoeken, de bioscoop, een festival… Alles beter dan Zweden te zien voetballen op het WK. Dat is te pijnlijk.”

Apocalypse

Italië kwam maandagavond in Milaan niet verder dan 0-0 tegen de Zweden die thuis al met 1-0 hadden gewonnen in de 1ste play-off om een WK-ticket. De term ‘apocalypse’ viel: het einde van de wereld. ,,We zijn niet bij jullie en jullie niet bij ons. Italië is niet op het WK, we moeten onze liefde op andere zaken richten”, schreef de Gazetta in een commentaar vol drama.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie