De sport van Nieuwjaarsdag bij de NOS

Op de eerste dag van 2018 wordt er traditioneel van de schans gesprongen in Garmisch-Partenkirchen en vinden de NK marathonschaatsen plaats in Utrecht.

Voor eigen publiek hoopt schansspringer Richard Freitag zijn leiding in het wereldbekerklassement te verstevigen. De 26-jarige Duitser zou daarmee in de voetsporen treden van landgenoot Sven Hannawald, die in 2002 de beste was in Garmisch-Partenkirchen.

Het schansspringen is vanaf 14.00 uur rechtstreeks te zien op NOS.nl en NPO 1. Na afloop zijn de samenvatting en het verslag te zien op NOS.nl

Het vierschansentoernooi wordt de komende dagen afgesloten in Innsbruck en Bischofshofen. De Pool Kamil Stoch schreef zaterdag de opening in Oberstdorf op zijn naam.

Marathonschaatsen

Verder wordt er in Utrecht gestreden om de nationale titels bij het marathonschaatsen, rechtstreeks te zien op NPO 1 en via de livestream op NOS.nl.

Om 16.10 uur is het de beurt aan de vrouwen, die 100 ronden rijden. Om 17.30 uur starten de mannen met 150 ronden.

In Langs de Lijn & Omstreken wordt er onder andere vooruitgeblikt op de Olympische Winterspelen en het WK voetbal. Ook zijn er flitsen van de WK-finale darts tussen Phil Taylor en Rob Cross.


Geef een reactie