De sport van maandag bij de NOS

Morgen speelt het Nederlands elftal de oefenwedstrijd tegen Roemenië. Waarschijnlijk zit Dick Advocaat dan voor de laatste keer als bondscoach op de bank. In dat geval geeft hij vanavond ook zijn laatste training aan Oranje.

Beelden daarvan zijn te zien in het Sportjournaal en Nieuwsuur, maar al eerder op NOS.nl.

Italië of Zweden naar WK?

In de play-offs voor een WK-ticket kan Zweden voor een verrassing zorgen door Italië uit te schakelen. De ploeg met de Nederlandse oud-eredivisiespelers Ola Toivonen en Marcus Berg won het eerste duel met 1-0.

De wedstrijd begint om 20.45 uur in Milaan en wordt op NOS.nl rechtstreeks gevolgd in een liveblog. In het WK Journaal om 23.20 uur is de samenvatting te zien.

Boksinterland

In Nieuwsuur is er een reportage over de boksinterland tussen Nederland en Cuba. Dat brengt de herinneringen naar boven uit de jaren 80 en 90. Zo zag Arnold Vanderlyde in die jaren zijn droom op olympisch goud gedwarsboomd worden door de Cubaan Felix Savon.

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken (21.30 uur, NPO Radio 1) zijn Robèrt Misset (de Volkskrant), NOS-schaatsverslaggever Sebastiaan Timmerman en David Endt, kenner van het Italiaanse voetbal, te gast.

Met het drietal wordt de afgelopen sportweek doorgenomen. Aan bod komen onder meer: de play-offs om een WK-ticket, de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Heerenveen en de prestaties van Max Verstappen in de Formule 1.


Geef een reactie