De sport van dinsdag bij de NOS

Hoewel bekervoetbal, het WK darts en schaatsen de nodige aandacht voor zich zullen opeisen, staat deze sportdinsdag toch vooral in het teken van het jaarlijkse Sportgala. Vanavond worden in de RAI in Amsterdam onder meer de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het Jaar gekozen.

Het Sportgala is vanaf 20.30 uur te volgen op NPO 1 en op NOS.nl, terwijl vanaf dat tijdstip ook Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 tweeënhalf uur van de partij is bij het sportfestijn. Op NOS.nl zijn alle gebeurtenissen in de RAI ook te volgen in een liveblog.

De voorpret begint al eerder op de avond als de gasten via de rode loper de zaal betreden. Rivkah op het Veld en hockeyer Bob de Voogd zullen er een aantal aan hun mouw trekken voor korte interviews. Ook dat is rechtstreeks te zien, tussen 18.45 en 19.45 uur op de Facebookpagina van NOS Sport.

Een tweede liveblog op NOS.nl houdt de ontwikkelingen in het bekertoernooi bij. De strijd om de KNVB-beker is gevorderd tot de achtste finales en daarin staan voor vanavond drie duels op het programma: PEC Zwolle-NEC (aftrap 18.30 uur), SC Cambuur-GVVV (19.45) en Willem II-RKC Waalwijk (20.45). Flitsen zijn er te horen in Langs de Lijn En Omstreken.

Bij het WK darts in Londen moet nog één Nederlander in actie komen in de eerste ronde, die nog tot donderdag duurt. Vanavond verschijnt de als negende geplaatste Raymond van Barneveld in het strijdperk. Zijn tegenstander is de Engelsman Richard North.

Schaatsverslaggever Bert Maalderink bracht een bezoek aan Jorrit Bergsma, die in 2014 olympisch brons veroverde op de 5.000 meter en zelfs goud op de 10.000 meter. Zoiets, of zelfs nog meer, had de Fries ook voor de Spelen in Pyeongchang in gedachten, maar het wil dit seizoen allemaal nog niet zo vlotten met de vice-wereldkampioen op beide afstanden.


Geef een reactie