De sport van dinsdag bij de NOS

Is Rusland wel of niet welkom op de Winterspelen van Pyeongchang na het dopingschandaal bij de vorige Winterspelen in Sotsji? Die vraag wordt vanavond beantwoord door het Internationaal Olympisch Comité dat bijeen is in Lausanne. De persconferentie van IOC-voorzitter Thomas Bach is om 19.30 uur live te zien op NOS.nl.

Reacties op de uitspraak zijn te horen en te zien op NOS,nl, in Nieuwsuur om 22.40 uur op NPO 2 en in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

De Nederlandse handbalsters begonnen het WK in mineur tegen Zuid-Korea (24-22 verlies) en namen daarna revanche door in hun tweede groepsduel China met 40-15 aan de kant te zetten.

Vanmiddag om 15.30 uur is Kameroen de derde tegenstander op het WK. De samenvatting van dat duel is te zien in het Sportjournaal om 18.45 uur op NPO 1.

In dezelfde uitzending is ook het derde duel van de Nederlandse hockeyers bij de Hockey World League te zien. De mannen verloren het eerste duel van Spanje en speelden hun tweede partij gelijk tegen Argentinië. Oranje moet het om 15.00 uur opnemen tegen België, de ploeg die in de finale van de EK afgelopen zomer nog werd verslagen.

Laatste duel Feyenoord in Champions League

In het Sportjournaal wordt ook vooruitgeblikt op het laatste duel van Feyenoord in de Champions League. De Rotterdammers zijn woensdag gastheer van Napoli, de huidige nummer twee van de Serie A.

De Italianen kenden in ieder geval een slechte generale. Napoli verloor vrijdag in eigen huis met 1-0 van Juventus.

Feyenoord komt dus pas morgen in actie, maar vanavond staan de laatste duels in groep A, B, C en D al op het programma en dat levert een paar mooie affiches op: zo speelt Bayern München tegen Paris St.-Germain, neemt Chelsea het op tegen Atlético Madrid en strijdt het Sporting Portugal van Bas Dost om een plek in de volgende ronde tegen Barcelona. Alle wedstrijden kunnen live worden gevolgd in het blog op NOS.nl.

OKT curling

Om 20.00 uur begint voor de Nederlandse curlingmannen het olympisch kwalificatietoernooi (OKT). In het Tsjechische Pilsen strijden acht landen om twee toegangsbewijzen voor de Winterspelen in Pyeongchang. In de eerste wedstrijd treft Oranje de ploeg van Italië.


Geef een reactie