Eupen komt met een verrassende nieuwe trainer na ontslag van Condom

De Belgische hekkensluiter Eupen ontsloeg eerder deze maandag Jordi Condom en komt nu al met een opvolger: oud-international van Frankrijk Claude Makélélé.

Hij is per direct aangesteld als nieuwe trainer van Eupen, terwijl hij zondag nog de assistent was van Paul Clement bij Premier League-club Swansea City. Het vertrek van Makélélé kwam voor Swansea dan ook als een volslagen verrassing. Hij was pas sinds januari werkzaam in Wales, daarvoor was hij al assistent van Clement bij Chelsea en van Ancelotti bij Paris Saint-Germain.

Grote naam

Als speler was Makélélé een grote naam en erg succesvol. Hij speelde lang bij Nantes, daarna voor Olympique Marseille en Celta de Vigo en ging daarna naar Real Madrid. Hij werd daar 2 keer landskampioen en won 1 keer de Champions League. Later verkaste hij naar Chelsea en werd daar in 2005 en 2006 landskampioen.

Minder succesvol

Makélélé is als trainer wel een stuk minder succesvol. Pas 1 keer stond hij op eigen benen, bij Basia, maar dat was niet echt een succes te noemen. Hij werd al na 12 wedstrijden ontslagen in 2014. Daarna werd hij technisch directeur bij Monaco, om vervolgens aan de slag te gaan als assistent bij Swansea City.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie