Ultraluxe vliegtuig, futuristische brillen en massagetafel moeten Socceroos helpen

De Australische voetbalbond gaat echt héél ver om de spelers van het nationale voetbalteam klaar te stomen voor de 2e wedstrijd tegen Honduras. De terugreis naar Sydney kost de bond een kwart miljoen euro.

Die kosten worden gemaakt omdat er bijvoorbeeld een tussenstop moet worden gemaakt op Hawaï. Daardoor is de vliegtijd niet 1 keer 18 uur, maar 2 keer 9 uur. Op Hawaï gaat de selectie wat oefeningen doen om daarna weer verder te vliegen, weet de Sydney Morning Herald.

Futuristisch

Maar dat is niet het enige. Iedere speler kreeg tijdens de vlucht een speciale lichttherapiebril opgezet, die ervoor moeten zorgen dat de spelers zonder jetlag uit het vliegtuig komen. Naast de brillen hebben de spelers allemaal zeeën van beenruimte en is er een apart gedeelte voor de fysiotherapeut ingericht om te kunnen masseren.

De wedstrijd tussen Australië en Honduras is woensdag, om 10:00 uur Nederlandse tijd. De winnaar gaat door naar het WK.

Dit alles is bedoeld om hoog in de lucht een beslissend voordeel te creëren ten opzichte van de Hondurezen, die pas een etmaal later voet op Australische bodem zetten, zodat de Socceroos bij de aftrap woensdag om 10.00 uur (Nederlandse tijd) hopen virtueel met 1-0 voorstaan. „Het is heel mooi, dat we hierdoor een voordeel hebben kunnen creëren”, vertelde voormalig PEC Zwolle-speler Trent Sainsbury bij aankomst in Sydney. „Hersteltijd is heel belangrijk in het internationale voetbal, zeker als je zulke enorme afstanden moet afleggen. Alle kleine beetje tellen bij dit soort duels.”

Socceroos not only have Physios on the plane back from Honduras, they’re pulling out every trick in the book to help regulate sleep, recover and prepare for the world cup qualifier on Wednesday in Sydney. #SportsPhysio#SportsMedics#performance@Socceroos#worldcup2018pic.twitter.com/O9GJfmUvkd

— Optimus Health (@OptimusHealth1) 12 november 2017

Our #photooftheday: @Tim_Cahill’s Ankle receives attention from physio, Les Gelis, on board the @Qantas charter flight from San Pedro Sula to #Sydney. #Socceroos#roadtoRussia#GoSocceroospic.twitter.com/wcETpo3sGU

— Football Today (@FTdotnews) 11 november 2017

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie