Curlingmannen boeken eerste zege op OKT

De Nederlandse curlingmannen hebben op het olympisch kwalificatietoernooi in het Tsjechische Pilsen hun eerste zege geboekt. Na nipte nederlagen tegen Italië en Duitsland werd Finland met duidelijke cijfers geklopt: 8-4.

Na drie ends leidde Finland met 3-2, maar daarna namen skip Jaap van Dorp, Wouter Gösgens, Carlo Glasbergen en Laurens Hoekman de regie over.

Het Oranjekwartet domineerde, dwong Finland tot fouten en liep uit naar 6-3. Na het negende end (8-4) geloofden de Finnen er niet meer in en besloten hun nederlaag te accepteren in plaats van het tiende en laatste end nog te spelen.

“We hebben een hele strakke wedstrijd gespeeld”, zei een tevreden Glasbergen na afloop. “We groeien in het toernooi, dat is heel erg positief. We worden steeds beter. Het is nog een lange week, maar het gaat de goede kant op.”

De volgende tegenstander van Oranje is China. “Dat is een lastige. We zullen zeker zo goed als vandaag moeten spelen om die te winnen.”

Duitsland te sterk

Eerder op woensdag had de ploeg verloren van Duitsland, dat in een spannende wedstrijd met 4-3 te sterk was voor het team van bondscoach Shari Leibbrandt. Na negen ends stond het 3-3, maar in het laatste end stelde Duitsland de zege veilig.

Gisteren verloor Oranje de eerste wedstrijd met 7-6 van Italië.

In Pilsen wordt gestreden om de laatste twee olympische tickets. Na drie wedstrijden staat Nederland voorlaatste in de groep van acht. De winnaar van de finale en de winnaar van het duel tussen de verliezend finalist en de nummer drie mogen naar Pyeongchang.


Geef een reactie