Karma voor Puncheon met zware blessure na doodschop op De Bruyne

Crystal Palace-middenvelder Jason Puncheon haalde Kevin de Bruyne op oudjaarsdag in de slotfase van Crystal Palace – Manchester City (0-0) snoeihard onderuit. Met de blessure van De Bruyne valt het mee, maar Puncheon lijkt zijn onbesuisde tackle te moeten bekopen met een zware kruisbandblessure.

Volgens de Engelse krant The Guardian vreest Crystal Palace dat het seizoen van Puncheon ten einde is gekomen door zijn tackle op De Bruyne. Puncheon kreeg een gele kaart voor zijn overtreding van scheidsrechter Jon Moss. Puncheon haalde De Bruyne in de blessuretijd van de wedstrijd onderuit, kort nadat Luka Milivojevic zijn penalty had gemist, waardoor City ongeslagen bleef in de Premier League.

Ook voor de Engelse verdediger Scott Dann vreest Crystal Palace voor een kruisbandblessure, schrijft The Guardian. Hij raakte ook geblesseerd na een tackle op De Bruyne. Puncheon en Dann zullen deze week een scan laten maken van hun knie, wanneer de zwelling in het gewricht is verdwenen. Trainer Roy Hodgson, die al weken goed presteert bij The Eagles, liet zondag na afloop al weten dat hij vreest voor zware blessures voor het tweetal.

Blessures De Bruyne en Jesus vallen mee

Manchester City-trainer Pep Guardiola liet al weten dat De Bruyne vanavond tegen Watford niet van de partij zal zijn, maar City vreest geen langdurige blessure voor de Belgische spelmaker. De Bruyne was dit seizoen al goed voor twaalf assists en zeven doelpunten in 27 wedstrijden in alle competities. Bij de Braziliaanse spits Gabriel Jesus werd ook gevreesd voor een kruisbandblessure, maar dat viel mee. Hij staat waarschijnlijk wel een maand aan de kant, maar hoeft niet geopereerd te worden.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie