Schaatsbondscoach kiest voor Verweij en Bergsma op de massastart

Bondscoach Geert Kuiper heeft Koen Verweij aangewezen als deelnemer aan de massastart tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, dit weekend in Heerenveen. Verweij verraste laatst nog met de nationale titel op het kersverse olympische onderdeel en gaat een koppel vormen samen met Jorrit Bergsma.

Normaal rijdt Bergsma met Arjan Stroetinga, zijn teamgenoot bij Clafis. Maar bij de NK afstanden in Heerenveen werd Stroetinga in de sprint afgetroefd door Verweij, die voor Plantina uitkomt maar traint met de Russische selectie. Bergsma liet eerder al weten dat hij liever met Stroetinga rijdt, maar die is nu als reserve aangewezen.

Ploegenachtervolging

Voor de ploegenachtervolging koos Kuiper bij de mannen voor Bergsma, Verweij, Jan Blokhuijsen en Sven Kramer. Bij de vrouwen viel zijn keuze op Antoinette de Jong, Marrit Leenstra, Jorien ter Mors en Ireen Wüst. Irene Schouten en Janneke Ensing moeten het gaan doen op de massastart, met Carien Kleibeuker als reserve.

Teamsprint

Ook voor de teamsprint moesten er wat knopen doorgehakt worden. Kuiper koos uiteindelijk voor Ronald Mulder, Dai Dai Ntab, Kjeld Nuis en Kai Verbij. Bij de vrouwen mogen Floor van den Brandt, Letitia de Jong, Sanneke Neeling en Janine Smit het gaan doen. Dit onderdeel wordt in Heerenveen gereden dit weekend, maar ook volgende week in Stavanger.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie