Bruins niet bang voor Dumfries: ‘Hij is niet de eerste snelle tegenstander tegen wie ik sta’

Bij de tactiekbesprekingen van Excelsior deze week kwam Denzel Dumfries een aantal keer voorbij. De back van sc Heerenveen gaf in 4 wedstrijden al 5 assists, en heeft ook nog eens een ongekende snelheid en kracht. Toch maakt Luigi Bruins, waarschijnlijk zijn directe tegenstander, zich nog niet al te druk: “Tuurlijk, het is een goede voetballer, maar hij speelt nog niet bij Real Madrid.”

Het lijkt een oneerlijke strijd: de linksbuiten van Excelsior is kleiner, trager en minder sterk. “So what? Voetbal is geen wedstrijdje gewichtheffen of sprinten”, vindt Bruins. “Dit is een ander spelletje. Hij is niet de eerste grote tegenstander tegen wie ik sta, en ook niet de eerste snelle.” Dumfries gooit de laatste weken hoge ogen bij de Friezen en dat vindt Bruins ook: “Hij natuurlijk wel goed bezig.”

Geen zorgen

Bruins laat zich niet snel gek maken. Ook al werden de 1e 2 thuiswedstrijden verloren, zonder zelf een doelpunt te hebben gemaakt. “Uit hebben we de punten wel gepakt. En thuis zijn Feyenoord en Vitesse langsgekomen, die speelden aan het begin van het seizoen nog voor de Johan Cruijff Schaal. Als we 2 directe concurrenten hadden gehad, zou het zorgelijker zijn geweest.”

‘Heerenveen ligt ons wel’

Toch brengt hij maar wat graag verandering in die cijfers: “De laatste seizoenen hebben we veel punten gepakt tegen de clubs uit de middenmoot en subtop. Ook tegen Heerenveen, ze liggen ons wel. Hun start van het seizoen is goed, maar die van ons is ook niet slecht geweest.”

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie