Van Peer is weer een beetje opgelucht: ‘Vooral van mezelf gewonnen’

Berry van Peer was in tranen nadat hij zich maandagavond na een thriller had weten te plaatsen voor de 2e ronde van de Grand Slam of Darts. De darter had veel minder last van darteritus dan in zijn vorige partij tegen Gary Anderson (1-5), maar moest diep gaan om de Schotse BDO-speler Cameron Menzies te verslaan: 5-4.

Na afloop vertelde de nog zichtbaar geëmotioneerde Van Peer voor de camera van RTL7 dat hij vond dat hij vooral van zichzelf had gewonnen. “Andere spelers hebben mij hulp aangeboden en gesteund. Op het einde kreeg ik nog wel weer even last van die darteritus, maar ik ben er doorheen. Het verbaasde me dat ik zo goed stond te gooien. Dit doet me heel goed.”

Lieve woorden van mama Van Peer

Ook de moeder van Berry van Peer leeft in Engeland mee met haar zoon. Jeanne van Peer kijkt uit de zaal toe en ziet haar zoon worstelen op het podium. “Tijdens het ingooien heeft hij er geen last van, zondag gooide hij een negendarter. En bij het ingooien op het podium, kort voor de wedstrijd, is er ook niets aan de hand. Maar zodra de wedstrijd begint, lijkt het wel of er een knop omgaat”, legt ze de situatie uit aan Omroep Brabant.

Ze zou haar zoon graag helpen, maar weet dat dat niet altijd kan. “Ik vind het al knap wat hij nu laat zien. Ik ben sowieso trots op hem, maar dit is heel mooi. Ik wil hem graag helpen, maar hij moet het helemaal zelf doen.”

Suljovic

In de volgende ronde van de Grand Slam of Darts wacht voor Van Peer een ontmoeting met Mensur Suljovic, die ook met darteritus heeft geworsteld maar zich daarna nog in de wereldtop wist te nestelen.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie