Grote baas PDC: ‘Niemand mag bijnaam The Power gebruiken’

Barry Hearn is de grote baas van de professionele dartbond, de PDC. De multimiljonair is heel erg blij met zijn paradepaardje en heeft maar 1 angst: ,,Dat ze in China iemand vinden die alleen maar perfecte legs gooit, ninedarters. Dat is mijn nachtmerrie. Dat zou de doodsteek zijn”, zegt hij tegen het AD.De kans is gelukkig erg klein dat dat gebeurt. Ondertussen gaat het gewoon hartstikke lekker met de populariteit van de sport. ,,Ik ben betrokken bij 12 sporten (hij heeft tv-rechten van onder meer snooker, boksen en tafeltennis, red.), maar darts verkeert absoluut in de sterkste positie als het gaat om tv-rechten, sponsoring en belangstelling van fans. We boeken progressie in Amerika, Azië en zelfs Afrika qua media-aandacht. En het WK is voor het eerst live uitgezonden in onder meer Frankrijk, Spanje, en Italië.”

Ticketprijzen

,,We zouden de ticketprijzen bij het WK en andere grote toernooien moeiteloos omhoog kunnen gooien, want alles is uitverkocht”, zegt Hearn. ,,Maar dat doen we niet. Wij weten waar we vandaan komen. Darts is het golf van de gewone man. Maar we moeten wel wat aan de zwarte markt gaan doen. Dat werkt verstorend.”

Afscheid van een icoon

Hearn is erg tevreden over de nieuwe namen die de top bestormen van de dartswereld. Jamie Lewis, Dimitri van den Bergh, Rob Cross… Het afscheid van icoon Phil Taylor kan moeiteloos opgevangen worden.

Geen kwaad woord overigens van Hearn over Taylor, die mee aan de basis stond van de oprichting van profbond PDC. ,,Hij heeft de lat hoger gelegd”, aldus Hearn. ,,Mede dankzij hem heeft deze sport zich ontwikkeld de afgelopen decennia tot het succesnummer dat het nu is. En we zijn nog lang niet klaar. Ook zonder Phil gaan we grenzen verleggen.”

‘Niemand mag bijnaam van Phil gebruiken’

Nou ja, zonder… ,,We moeten natuurlijk zorgen dat Phil bij het darts betrokken blijft op een of andere manier. In ieder geval houden we hem in ere. Niemand mag zijn bijnaam The Power gaan gebruiken. Daar is er maar 1 van en dat is Phil Taylor.”

Hearn zegt zeker te weten dat Taylor nu stopt met darts. ,,Hij heeft zijn lidmaatschap bij de PDC opgezegd. Hij wil zijn handen vrij hebben, zelf kunnen bepalen hoeveel demonstraties hij gaat geven en ik denk dat dat er veel zullen zijn.”

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie