Barista worden jouw droom?

Barista is een hip beroep! Er zijn steeds meer jongeren die gepassioneerd zijn van koffie en hier meer te weten over willen komen. Behoor jij tot deze groep? Dan wordt het tijd om eens naar te denken over barista worden. Doordat in veel grote steden hippe koffiebarretjes opduiken, wordt het beroep barista steeds populairder. Iedere koffieliefhebber wil leren hoe je een perfecte bak koffie kunt zetten!

Een barista cursus volgen

Er zijn verschillende dingen waar je aan moet denken wanneer je een barista wilt worden. Ten eerste is het handig om een barista cursus te volgen. Er zijn verschillende instanties die een barista cursus geven. Met deze cursus wordt het makkelijker om voor een barista vacature te solliciteren. Persoonlijk raad ik je van harte aan om een barista cursus te volgen wanneer je graag barista wilt worden. De barista cursussen kosten zijn niet zo heel duur.

Mogelijk kun je ook vragen aan je werkgever of hij de barista cursus wil bekostigen, mocht je al een werkgever hebben. Niet alleen jij hebt hier profijt van, maar ook jij.

Wat moet je doen om barista te worden?

Naast het volgen van een barista opleiding zal je de drive moeten hebben om meer te leren over koffie. Je vindt koffie lekker, gaat altijd op zoek naar de allerbeste koffiebar en daarnaast doe je altijd je best om de beste bak koffie te zetten. Ten eerste zal je meer moeten leren over cupping (het proeven van koffie), zal je moeten leren hoe de espressomachine werkt en daarnaast zal je meer moeten leren over latte art.


Bron:

Geef een reactie