Atlético moet vrezen, Juventus mag niet falen in CL

In de Champions League worden vandaag en morgen de laatste wedstrijden in de groepsfase afgewerkt. Vanavond is het de beurt aan de groepen A tot en met D. Atlético Madrid moet vrezen voor uitschakeling, voor Juventus is het zaak alle zeilen bij te zetten en Bas Dost mag met Sporting Portugal stiekem nog hopen.

Alle scenario’s voor de wedstrijden op een rijtje.

Groep A: United vrijwel zeker

In groep A is Manchester United zo goed als zeker van de volgende ronde. Een punt tegen CSKA Moskou volstaat sowieso, maar zelfs bij een nederlaag kan het nog goed komen voor de Engelsen.

Basel heeft grote kans op de tweede plaats. Bij winst tegen het nog puntloze Benfica gaan de Zwitsers door. Mochten Basel en CSKA in punten gelijk eindigen, dan gaat Basel op basis van een beter onderling resultaat door in de Champions League. Voor de Russen rest dan de Europa League.

Groep B: PSG en Bayern zijn al door

In groep B zijn Paris Saint-Germain en Bayern München al zeker van een vervolg in de Champions League. In Frankrijk won PSG met 3-0 van Bayern en als de Duitsers nog groepshoofd willen worden, moeten ze dus winnen met minimaal vier goals verschil.

De teller van Paris Saint-Germain staat overigens op 24 goals. Dat is al een all-time record voor de groepsfase en kan dus nog verder worden aangescherpt tegen Bayern, waar Arjen Robben ontbreekt met een blessure.

Celtic heeft in dezelfde groep drie punten, vergaard in de uitwedstrijd tegen Anderlecht: 0-3. De Belgen zijn nog puntloos en moeten dus heel dik winnen in Glasgow om in de Europa League terecht te komen.

Groep C: Atlético moet vrezen

In groep C heeft Atlético Madrid een wonder nodig om door te gaan in de Champions League. Allereerst moet de Spaanse ploeg zelf winnen bij het al gekwalificeerde Chelsea en dan mag AS Roma thuis niet winnen van hekkensluiter Qarabag.

Mochten AS Roma en Atlético in punten gelijk eindigen, dan gaan de Madrilenen door op basis van een beter onderling resultaat.

Atlético, de ploeg die in 2014 en 2016 nog de finale van de Champions League verloor, staat dus op de rand van uitschakeling.

Groep D: Juve moet oppassen, Dost hoopt

Juventus kan zich nog niet rijk rekenen in groep D. Slaagt de ploeg uit Turijn er niet in om te winnen bij Olympiakos, dan kan Sporting Portugal de tweede plaats overnemen en doorgaan naar de volgende ronde.

De ploeg van Bas Dost moet dan wel winnen in Camp Nou van Barcelona, dat al zeker is van de volgende ronde.


Geef een reactie