Granqvist moet belofte nakomen: ‘John Guidetti noemt me nu z’n broer’

Andreas Granqvist keert na het binnenhalen van het WK-ticket in de play-offs tegen Italië terug in Zweden als een andere man. In de letterlijke en figuurlijke zin, want de aanvoerder moest een belofte nakomen.

Als Zweden het WK zou halen, zou de aanvoerder zijn hoofd kaal laten scheren. Belofte maakt natuurlijk schuld, dus werd de tondeuse tevoorschijn getoverd. Waar Granqvist de wedstrijd nog begon mét haar, stond hij na afloop de pers te woord zonder haar. En hij lijkt ineens opvallend veel op een van zijn medespelers. ,,John Guidetti zei inderdaad al dat ik nu zijn broer ben”, grapte hij na afloop.

@granqvistandreas rakar av håret mitt i firandet av bragden! 💙💛 #granen

Een bericht gedeeld door Sveriges Landslag (@sverige.landslaget) op 13 Nov 2017 om 2:27 PST

Vrouwlief

Of iedereen blij is met de belofte die Granqvist had gemaakt, is nog maar de vraag: ,,We zullen zien wat vrouwlief zegt als ik thuiskom. Je moet dit soort dingen ook nooit beloven in een spelersgroep. Maar goed, ik moest eraan geloven.” De aanvoerder – tegenwoordig dus met kale klets – was vooral erg trots op zijn team: ,,Dit is fantastisch. Om met 0-0 gelijk te spelen tegen een van de beste teams ter wereld. Onze droom is uitgekomen, we gaan naar het WK.”

Baard

Eén ding weet de 32-jarige Granqvist wel zeker: ,,Ik laat mijn baard sowieso staan, anders lijk ik net 15.”

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie