Coach Badr Hari wil spectaculaire rematch tegen Rico Verhoeven: ‘Moet in de ArenA gebeuren’

Als het aan Mike Passenier ligt, vecht Badr Hari in 2018 opnieuw tegen Rico Verhoeven. Dat liet de trainer van de Nederland-Marokkaanse kickbokser weten in de podcast Vechtersbazen.

Als het aan de coach ligt, vindt dat gevecht niet in het Duitse Oberhausen plaats, zoals een jaar geleden. Toen moest Hari met een blessure opgeven. Passenier hoopt dat het gevecht naar de Amsterdam ArenA wordt gehaald.

Mooier decor

“Rico versus Badr in 2018? Ja, dat komt er denk ik wel aan. Alleen hoop ik wel dat het groots gebeurt.” Volgens Passenier verdient een gevecht van dat kaliber een betere omgeving. “Dan praat ik gewoon over de ArenA hè? Dat Oberhausen is het niet. Dat was een mooie setting, een goede locatie, maar wat moeten we nou in Duitsland? We kunnen toch veel beter in Nederland vechten?”

Vorig jaar was een gevecht in Nederland niet mogelijk, aangezien Hari nog in de clinch lag met justitie. De 32-jarige Marokkaan heeft zijn straf inmiddels uitgezeten en is weer in training. “Hopelijk kan het nu wel. De tijd is er ook rijp voor”, stelde Passenier, die doelde op de toenemende populariteit van het kickboksen in Nederland.

Cashklappers incasseren

Passenier stelt dat Hari voorlopig nog wel even doorgaat als kickbokser. “Hij doet minimaal nog wel 2 gevechten. Waarschijnlijk 4 ook nog wel. Hij gaat misschien wel door tot zijn 35e. En als hij maar 1 of 2 partijen per jaar pakt, hoeft hij er tot zijn 40e nog maar 8 of 10 te doen.”

Voor de 28-jarige kampioen Verhoeven wacht aankomende zaterdag eerst een clash met de 1 jaar jongere Belg Jamal Ben Saddik, met als inzet de Glory-kampioensgordel voor zwaargewichten.

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie