Alles of niets voor Bosz: een zege is wat deze ploeg nodig heeft

Peter Bosz heeft met Borussia Dortmund alleen nog een theoretische kans om de volgende ronde van de Champions League te bereiken, maar dat is niet zijn grootste zorg op dit moment. De oud-trainer van Ajax, Vitesse en Heracles Almelo staat na een reeks slechte resultaten onder druk bij de Duitse topclub.

“We moeten eerst maar eens uit de negatieve spiraal komen waarin we nu zitten. We moeten het omdraaien”, beseft Bosz. “Als we van Tottenham Hotspur winnen, is dat goed voor het vertrouwen. Een zege is wat deze ploeg nodig heeft om de negatieve resultaten achter ons te laten.”

Kritiek

Matthias Sammer, oud-trainer en oud-directeur van Borussia Dortmund, heeft bij het Duitse Eurosport kritiek geuit op het spel van Dortmund. “Het is te voorspelbaar. Er is geen rust en balans”, zegt hij.

Sammer vindt dat Bosz te egoïstisch denkt. “Als hij tot de groten wil behoren, zelfs in het Dortmund-tijdperk, moet hij zich snel weer op de essentie concentreren. En dat betekent dat je je richt op het team en niet op jezelf.”

Teleurstellende periode

Bosz, die vandaag 54 jaar is geworden, kent een teleurstellende periode na een geweldige start met Dortmund. Die Schwarzgelben hebben in de laatste acht wedstrijden slechts één keer gewonnen.

In de Champions League verzamelde Dortmund zelfs pas twee punten. Van Real Madrid en Tottenham Hotspur werd verloren en APOEL Nicosia wist Dortmund tot twee keer toe op een gelijkspel te houden. Met nog twee speelronden voor de boeg kan Dortmund alleen nog de volgende ronde bereiken als het zelf beide wedstrijden wint en Real Madrid punten verspeelt bij APOEL Nicosia.

In de competitie wacht zaterdag de beladen derby tegen Schalke 04. Bosz kan zich eigenlijk geen slechte week meer permitteren. De laatste competitiezege dateert van 30 september (FC Augsburg-Dortmund 1-2). Volgens de Duitse krant Bild wordt Bosz ontslagen als hij deze week niet positief weet af te sluiten.


Geef een reactie