Valverde herstelt als de brandweer: ‘Train 700 kilometer per week’

Alejandro Valverde gaat als Speedy Gonzalez door zijn revalidatie. De Spanjaard kwam precies 101 dagen geleden ten val in de openingstrijdit van de Tour de France in Düsseldorf. Hierbij brak hij zijn knieschijf, maar is intussen alweer serieus in training.

“Ik train alweer zo’n 700 kilometer per week”, vertelt Valverde in gesprek met El País. “Ik wilde vorige week meedoen aan Milaan-Turijn, maar de ploeg heeft dat geweigerd”, zegt de 37-jarige Valverde, die niet te houden is. “Mijn trainingsmaten zeggen dat ik net goed ben als voor mijn val.”

Unstoppable

Toen Valverde in het kletsnatte Düsseldorf onderuitging en met zijn knie tegen een dranghek knalde, werd gevreesd dat de 37-jarige Spanjaard een einde zou moeten maken aan zijn loopbaan. Daarna toonde Valverde super-veerkracht door razendsnel te herstellen. Intussen kijkt hij volop naar zijn komende doelen, maar daar zit de Tour de France van 2018 waarschijnlijk niet bij.

“De Tour rijd ik liever niet. We hebben Quintana en ook Landa komt naar de ploeg. Dan ga ik liever voor de Giro en de Vuelta. Waarom zou ik stoppen als ik me beter voel dan ooit? De koers is anders tegenwoordig, minder snel. Daardoor kan ik beter herstellen,” sluit Valverde gretig af.

Ik kijk nu al uit naar de 60-jarige Valverde: deeltijds winnaar van de Waalse Pijl, deeltijds Vuelta-parcoursbouwer.https://t.co/YZRZyijyZUpic.twitter.com/2pj8H4myDM

— Matthias (@vremdetweet) 9 oktober 2017

Valverde helemaal terug na val in Tour: ‘Waarom zou ik stoppen als ik me beter voel dan ooit? Ik denk aan Giro, Vuelta én WK in Innsbruck.’

— Sjors Tanis (@sjors44) 9 oktober 2017

reacties
ReageerReageer op dit bericht

Geef een reactie