ADO door KNVB ingedeeld in ‘veilige’ categorie 2

ADO Den Haag is door de licentiecommissie van de KNVB in categorie 2 geplaatst. Dat heeft de huidige nummer acht van de eredivisie vrijdag bekendgemaakt.

Bij de eerste indeling van de voetbalbond, afgelopen zomer, werd ADO niet meegenomen omdat de financiële huishouding niet op orde was. Zo wilde de KNVB eerst grondig de achtergestelde lening die de eredivisieclub kreeg van investeringsmaatschappij United Vansen beoordelen.

Financieel roerige tijden

Het is tijden onrustig geweest op financieel gebied bij de club uit Den Haag. In juni gaf de gemeente het prioriteitsaandeel van de club terug, omdat het geen verantwoordelijkheid meer wilde dragen voor het financiële beleid. Daarvoor had de gemeente al zes keer de begroting van ADO afgewezen omdat die voor een belangrijk deel was gebaseerd op geleend geld. Ook had het gemeentebestuur bezwaar tegen het contract met het Chinese bedrijf van grootaandeelhouder Hui Wang.

Algemeen directeur Mattijs Manders reageert opgelucht: “De afgelopen twaalf maanden hebben we keihard gewerkt om de situatie bij ADO Den Haag te verbeteren. De tussentijdse rapportage en de indeling in categorie 2 is daar een tastbaar bewijs van. Uiteraard willen en moeten wij nog grote stappen maken.”

Zorgenvrij is ADO zeker nog niet. De club leed over vorig seizoen een verlies van 3,2 miljoen euro door tegenvallende inkomsten uit transfers en minder inkomsten uit sponsoring.


Geef een reactie